České dráhy vyměnily vedení svých opraven DPOV, Polešovský a Kott končí

Hlavní oprava elektrické lokomotivy Českých drah. Pramen: DPOVHlavní oprava elektrické lokomotivy Českých drah. Pramen: DPOV

Jedna z velkých dceřiných společností Českých drah mění své vedení. V čele společnosti DPOV, která se zaměřuje na opravy kolejových

Jedna z velkých dceřiných společností Českých drah mění své vedení. V čele společnosti DPOV, která se zaměřuje na opravy kolejových vozidel, končí Roman Kott a Břetislav Polešovský. Má jít o výsledek výběrového řízení. Nahradí je Miroslav Klich a Jakub Vozdek.

Informaci o personální změně potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík, podle něj o změnách rozhodlo představenstvo Českých drah z pozice valné hromady. Klicha označily České dráhy za dlouholetého odborníka v oblasti železniční dopravy, jeho otec byl dlouho ředitelem regionálního centra ČD v Ostravě.

Klich působí jako zástupce ředitele odboru provozu osobní dopravy v ČD, v minulosti pracoval například pro Škodu Vagonka či Leo Express. Podle profilu na síti LinkedIn pracuje rovněž v advokátní kanceláři VKS Legal. Vozdek má být zkušeným právníkem, do DPOV přichází ze společnosti Walbo Group. V představenstvu dál zůstává člen ČSSD a zasloužilý funkcionář v řadě státních drážních organizací Vojtěch Kocourek.

DPOV se sídlem v Přerově zaměstnávají podle výroční zprávy za rok 2018 zhruba 500 zaměstnanců, firma vykázala obrat 1,94 miliardy korun a zisk 44 milionů korun.

Tagy České dráhy DPOV
21 komentářů