GW Train Regio bude jezdit častěji do Polska, několik měsíců každý den

Motoráky GW Trainu řady 810 ve Volarech. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMotoráky GW Trainu řady 810 ve Volarech. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost GW Train Regio po dohodě s polským dopravcem Koleje Dolnośląskie  a Královéhradeckým krajem letos výrazně rozšíří provoz na přeshraniční

Společnost GW Train Regio po dohodě s polským dopravcem Koleje Dolnośląskie  a Královéhradeckým krajem letos výrazně rozšíří provoz na přeshraniční trati z Trutnova do Sędzisławi. Zatímco ještě loni vlaky jezdily každý den pouze přes letní víkendy a polské státní svátky, nově budou jezdit pět měsíců denně.

Hlavní změnou je přechod na denní provoz od konce dubna až do konce září,“ řekl předseda představenstva GW Train Regio Peter Bosáček. Podle něj loni jezdily v takovém rozsahu 43 dní, letos to bude 157 dní. Každodenní provoz bude od 25. dubna do 28. září.

Mimo sezónu jezdí vlaky jen z Královce do  Sędzisławi, od 25. dubna dojde k prodloužení až z Trutnova. Přes letní sezónu bude místo sedmi párů jezdit šest spojů, aby se zvládaly oběhy, z toho čtyři páry až do Trutnova. Jízdní řád je ke stažení zde.

Ve stanici Sędzisław došlo už předloni k úpravě nástupiště tak, že cestující přestoupí bez problémů na vlaky na trase Jelení Hora – Vratislav.
Dopravce na 38 kilometrů dlouhou trasu nasadí motorový vůz řady 810.

Tagy GW Train Regio Koleje Dolnośląskie Trutnov - Královec - Sędzisław
70 komentářů