Společnost Iveco Bus představila v české premiéře elektrobus E-WAY

Elektrobus Iveco. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářElektrobus Iveco. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Výrobce autobusů Iveco Bus představil na probíhajícím veletrhu Czechbus novinky z oblasti alternativních pohonů. Jde především o nový elektrický autobus

Výrobce autobusů Iveco Bus představil na probíhajícím veletrhu Czechbus novinky z oblasti alternativních pohonů. Jde především o nový elektrický autobus Iveco Bus E-WAY, který má na Czechbusu českou premiéru. Vystavený vůz má 12 metrů.

Model E-WAY z výrobní linky závodu Heuliez je na trhu nabízen ve třech délkách (9,5 m, 12 m a 18 m). Mezi jeho funkce patří například možnost nočního pomalého nabíjení nebo rychlého nabíjení pomocí sběrače. „Vozidlo lze přesně nakonfigurovat podle konkrétních požadavků zákazníka bez zbytečné zátěže na úkor kapacity pro cestující,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Expozice Iveco Bus na veletrhu Czechbus 2019. Pramen: IvecoExpozice Iveco Bus na veletrhu Czechbus 2019. Pramen: IvecoAutobus Iveco Crossway pro Plzeňský kraj. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářElektrobus Iveco. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

V české premiéře představuje Iveco na letňanském veletrhu také autobus Crossway Natural Power na zemní plyn. Nádrže jsou integrovány ve střeše, což je patent Iveca. „Představuje novou alternativu pro regiony, kraje i města, jež hledají dopravní řešení kompatibilní s projekty zaměřenými na přechod na nové energie. Vůz je stoprocentně kompatibilní se systémem na biometan,“ sdělil výrobce.

Iveco vystavuje i hybridní vůz Urbanway Hybrid High Value, který kombinuje elektrický trakční systém s motorem Euro VI a systémem ukládání energie při brzdění. Disponuje funkcí Arrive & Go, která umožňuje provoz v plně elektrickém režimu při příjezdu do zastávku či k semaforu a při následném rozjezdu. „Emise uhlíku je tak možné snížit v porovnání se standardním dieselovým motorem až o 90 procent,“ doplnila firma.

Tagy CzechBus Iveco Bus
2 komentáře