Nemáme strojvedoucí, musíte autobusem. Die Länderbahn prodloužila rušení vlaků

Motorový vůz Alstom Lint v barvách Oberpfalzbahn. Foto: OberpfalzbahnMotorový vůz Alstom Lint v barvách Oberpfalzbahn. Foto: Oberpfalzbahn

Společnost Die Länderbahn prodloužila v Bavorsku o téměř dva měsíce mimořádné opatření, kvůli kterému zrušila velkou část vlaků a nahradila

Společnost Die Länderbahn prodloužila v Bavorsku o téměř dva měsíce mimořádné opatření, kvůli kterému zrušila velkou část vlaků a nahradila je autobusy. Důvodem je nedostatek strojvedoucích. Opatření se dotýká i spojů, které jezdí z Česka.

Původně mělo omezení vlaků zavedené letos v červenci skončit tento víkend, nakonec ale bude pokračovat nejméně do konce října. Dopravce to oznámil na svých stránkách. V Bavorsku je autobusy nahrazeno přes dvacet vlaků denně.

Opatření se týká i Západních expresů mezi Prahou a Mnichovem. První ranní vlak z Mnichova je v úseku Mnichov – Řezno nahrazen autobusem, který odjíždí o 28 minut dříve než vlak (4:15).  Autobusy jedou přímo, neobsluhují nácestné stanice Freising, Landshut a Neufahrn. Západní Expres z Prahy číslo 354 (odjezd 13:45 z Prahy) bude vždy v pátek a v sobotu končit v Řezně, výjimkou je poslední zářijový a první říjnový víkend.

V Bavorsku se opatření týkají sítě Alex Nord a Oberpfalzbahn, tedy v blízkosti českých hranic. „Situace s nedostatkem personálu se zatím bohužel příliš nezlepšila a a nelze očekávat v nadcházejících týdnech zlepšení,“ uvedla firma v prohlášení. Firma slibuje zlepšení ve střednědobém horizontu díky zahájení školení nových strojvedoucích.

Tagy Die Länderbahn nedostatek strojvedoucích Západní expres
42 komentářů