TSK nenašla projektanta na opravu Libeňského mostu, chystá soutěž rovnou i na stavební firmu

Libeňský most. Foto: TSKLibeňský most. Foto: TSK

Plány na rekonstrukci Libeňského mostu nabraly mírné zpoždění. Technická správa komunikací (TSK) musela zrušit soutěž na projekční firmu, která by

Plány na rekonstrukci Libeňského mostu nabraly mírné zpoždění. Technická správa komunikací (TSK) musela zrušit soutěž na projekční firmu, která by připravila podklady pro takzvanou citlivou rekonstrukci mostu.

Zrušení soutěže vyplývá z oznámení ve věstníku veřejných zakázek, potvrdila ho mluvčí TSK Barbora Lišková. „V rámci prvního kola výběrového řízení, kdy se posuzují kvalifikační předpoklady, se přihlásil pouze jeden účastník řízení, který požadované kvalifikační předpoklady stanovené v zadávací dokumentaci nesplnil,“ řekla Lišková.

Pražští radní už dříve rozhodli, že namísto plánovaného zbourání a stavby nového mostu půjdou cestou jeho rekonstrukce. To, že není nutné most bourat, ukázal i posudek švýcarského mostního experta Eugena Brühwilera.

Oprava tím nabere mírné několikaměsíční zpoždění. TSK chce možnou prodlevu zkrátit vypsáním soutěže v jiném formátu. Po konzultaci s odbornou veřejností použije metodu Design & Build, což zjednodušeně znamená, že zhotovitel stavby je současně jejím projektantem. Projekční firma ve spojení se stavební společností tak bude mít jasnější zájem, aby oprava byla co nejlevnější.

Nová soutěž bude vypsána na citlivou rekonstrukci Libeňského mostu včetně navazujícího libeňského soumostí s požadavkem maximálního možného využití stávající projektové dokumentace na zbývající mostní objekty v ose Dělnická – Palmovka včetně platných povolení stavby,“ dodala Lišková.

Tagy Libeňský most Pragoprojekt TSK Praha
6 komentářů