Ryanair začne létat do Gruzie, v Londýně zkopíroval po pár hodinách linky Wizz Airu

Boeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: RyanairBoeing 737-800 společnosti Ryanair. Foto: Ryanair

Letecká společnost Ryanair začne létat do další země, kde dosud chyběla. V listopadu spustí první linku do gruzínské metropole Tbilisi,

Letecká společnost Ryanair začne létat do další země, kde dosud chyběla. V listopadu spustí první linku do gruzínské metropole Tbilisi, postupně přidá tři další linky včetně spojení do města Kutaisi. Evropský nízkonákladový obr dnes současně přišel s novými trasami z londýnského letiště Southend, které přesně kopírují nové linky jeho konkurenta Wizz Airu. Ten je oznámil jen o pár hodin dříve.

Gruzie bude pro Ryanair již 39. zemí, kam bude létat. Od zimního letového řádu bude létat z Milána Bergama do Tbilisi čtyřikrát týdně, dvakrát týdně bude létat do Kutaisi z Boloně a Marseille. V dubnu příštího roku pak přijde na řadu ještě spojení Kolína nad Rýnem s Tbilisi, které je naplánováno dvakrát týdně. Ročně mají nové linky přepravit 170 tisíc lidí. Jednosměrné letenky začínají na deseti eurech.

Gruzie zažívá v posledních letech velký boom návštěvníků, z evropských hráčů je v zemi přítomen silně zatím jen Wizz Air. Největší středoevropský dopravce se dnes stal terčem nezvyklé praktiky Ryanairu.

Wizz Air oznámil dnes první linky z letiště Southend u Londýna. Konkrétně do rumunské Bukurešti a litevského Vilniusu. Jen pár hodin poté přišel Ryanair s oznámením nových linek z letiště Southend: do Bukurešti a Vilniusu. Bez pozornosti zatím Ryanair nechal chystané spojení Wizz Airu ze Southendu do rumunského Sibiu.

Jde o podobný případ, jaký se stal u nedávno oznámených nových linek Wizz Airu ze skotského Edinburghu. Jen tři dny poté Ryanair oznámil, že bude létat na trase Edinburgh – Bukurešť, stejné jako chystá Wizz Air. Aerolinky na nových trasách tak zřejmě čeká značně tvrdá cenová válka.

Oba dva velcí hráči zažívají letos značně rozdílný rok. Ryanairu zisky klesají, Wizz Air naopak hlásí rekordní výdělky.

Tagy Ryanair Wizz Air
13 komentářů