Nový ministr znovu promyslí plán na převod vodních investic pod zemědělství

Zdvihací most nad vjezdem do českobudějovického přístavu České Vrbné Autor: Zdopravy.czZdvihací most nad vjezdem do českobudějovického přístavu České Vrbné Autor: Zdopravy.cz

Nový ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) znovu zváží plán svého předchůdce Dana Ťoka na převod investic do vodních cest

Nový ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) znovu zváží plán svého předchůdce Dana Ťoka na převod investic do vodních cest pod ministerstvo zemědělství. Ťok (za ANO) kývl počátkem roku na nabídku zemědělského kolegy Miroslava Tomana (za ČSSD), že přesune na jeho rezort přípravu a výstavbu vodních cest.

Dosud má na starost přípravu a výstavbu plavebních komor, přístavů a dalšího příslušenství pro lodní dopravu Ředitelství vodních cest, které patří pod ministerstvo dopravy. Nově by se o totéž měly starat státní podniky Povodí (Vltavy, Labe, Moravy) z rezortu zemědělství. Kremlík si chce plán ještě nechat projít hlavou a v příštím týdnu se s Tomanem sejít.

Je tak možné, že z přesunu sejde. Nápad kritizoval především Svaz dopravy České republiky, podle kterého by šlo o nesystémový krok. Podle něj nemají Povodí pro přípravu a realizaci zmíněných staveb zkušenosti a odborné zázemí, svaz kritizuje i roztříštění agendy mezi tři podniky. Podle svazu by naopak mělo být posíleno současné ŘVC pod ministerstvem dopravy.

Tagy ŘVC vodní cesty
13 komentářů