Bývalá šéfka osobní dopravy Českých drah přešla do Arrivy, je provozní ředitelkou

Luďka Hnulíková (vlevo) při prezentaci nových jednotek Českých drah. Foto: České dráhyLuďka Hnulíková (vlevo) při prezentaci nových jednotek Českých drah. Foto: České dráhy

Společnost Arriva získala v Česku výraznou personální posilu. Provozní ředitelkou je od dnešního dne Luďka Hnulíková, která většiny kariéry strávila

Společnost Arriva získala v Česku výraznou personální posilu. Provozní ředitelkou je od dnešního dne Luďka Hnulíková, která většiny kariéry strávila u Českých drah, ale ty jí daly letos výpověď.

Jmenování Hnulíkové na post provozní ředitelky potvrdil generální ředitel Arrivy v Česku Daniel Adamka. „Přichází k nám jako respektovaná odbornice. Bude mít na starosti zejména provoz autobusů, ale samozřejmě bude pomáhat z přípravou nových vlakových kontraktů,“ řekl Adamka. V Arrivě dosud takový post, který by zastřešoval provoz všech dopravních prostředků a dceřiných firem, neexistoval.

Hnulíkovou na konci února odvolalo z pozice ředitelky kanceláře náměstka pro osobní dopravu představenstvo Českých drah, dlouho působila jako ředitelka osobní dopravy.

Hnulíková patří k uznávaným odbornicím na železniční dopravu, v minulosti se spekulovalo o jejím přechodu na Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře. „Nikdo jiný v Česku nezná tak detailně Prohlášení o dráze jako ona,“ řekl jeden z vysoce postavených železničářů, který si nepřál být jmenován. České dráhy pravidelně k prohlášení, které je základním dokumentem pro provoz na české železnici, podávají připomínky, které dosud vycházely většinou z její hlavy. I proto se v oboru mluvilo i o tom, že by mohla přejít na SŽDC.

Hnulíková několik let vedla osobní dopravu Českých drah, později se věnovala právě spíše provozu.

Jde o dalšího manažera Českých drah, který přestoupil do Arrivy. Obchodním ředitelem a jednatelem Arriva vlaky je Jiří Nálevka, který dříve působil na postu ředitele odboru koncepce a obchodu osobní dopravy ČD.

Tagy Arriva Luďka Hnulíková
29 komentářů