Srážka v mělnickém přístavu. Nafta z lokomotivy vytekla do Labe

Srážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník. Foto: Drážní inspekceSrážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník. Foto: Drážní inspekce

(Aktualizováno 15:00) Drážní inspekce začala řešit dnešní srážku posunované soupravy s odstavenými nákladními vozy na vlečce v přístavu Mělník. Při

(Aktualizováno 15:00) Drážní inspekce začala řešit dnešní srážku posunované soupravy s odstavenými nákladními vozy na vlečce v přístavu Mělník.

Při nehodě byl lehce zraněn strojvedoucí, provoz na trati Lysá nad Labem – Ústí nad Labem není mimořádnou událostí nijak ovlivněn.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala došlo k nehodně v sobotu v 5:40, kdy jedna souprava s lokomotivou ČD Cargo narazila do odstavených vozů.

Srazily se dvě posunované soupravy v důsledku čeho vykolejilo 5 drážních vozidel a lokomotiva. Při srážce byl lehce zraněn strojvedoucí,“ řekl Drápal. Drážní inspekce nakonec škodu odhadla na 15 miliónů korun, z toho 8 na trati.

Z lokomotivy uniklo zhruba čtyři tisíce litrů nafty. Podle Drápala půjde o velkou ekologickou havárii, protože nafta se dostala do Labe.

 

Srážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník. Foto: Drážní inspekceSrážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník.  Ilustrační foto: Drážní inspekce (Ilustrační foto)Srážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník. Foto: Drážní inspekceSrážka lokomotivy s nákladními vozy v přístavu Mělník. Foto: Drážní inspekce
Tagy ČD Cargo drážní inspekce přístav Mělník srážka nákladního vlaku
62 komentářů