Ministerstvo vyhovělo rozkladu Mladotic, k rušené trati se lze vyjádřit do konce dubna

Některé tratě už konzervuje příroda, aneb lokálka Mladotice - Kralovice. Autor: Ivannah, Wikimedia CommonsNěkteré tratě už konzervuje příroda, aneb lokálka Mladotice - Kralovice. Autor: Ivannah, Wikimedia Commons

Zarostlá a přes dvacet let nepoužívaná trať Kralovice – Mladotice se ve správním řízení ocitla blízko zrušení. Ministerstvo dopravy ale

Zarostlá a přes dvacet let nepoužívaná trať Kralovice – Mladotice se ve správním řízení ocitla blízko zrušení. Ministerstvo dopravy ale nyní verdikt oddálilo, když vyhovělo rozkladu obce Mladotice a prodloužilo termín pro snášení důkazů a argumentů.

Původně ministerstvo vydalo koncem října usnesení, kterým určilo lhůtu na pět dnů (od vydání usnesení). Nyní rozklad uznalo za oprávněný a termín posunulo do konce dubna. Obec argumentovala porušením rovnosti účastníků řízení a také tím, že MD vydalo usnesení v době předávání moci z jednoho zastupitelstva na druhé. Postoj „nové“ radnice Mladotic k trati nicméně zatím není jasný.

Správa železniční dopravní cesty navrhla zrušení trati poté, co vyčerpala všechny nástroje, které vyplývají z vládního manuálu z roku 2012. Posledním krokem byla nabídka na bezúplatný převod tratě na obce. Zájem měly pouze Mladotice, k podpisu smlouvy ale nepřistoupily.

Jedenáctikilometrová trať, která v terénu už na řadě míst není k nalezení, tak zřejmě brzy zmizí i papírově. Osud s ní sdílí lokálka Velká Kraš – Vidnava v Jesenickém výběžku, kde začalo řízení o zrušení letos v únoru. Ani o ní nikdo zájem neměl.

Tagy Ministerstvo dopravy trať Kralovice - Mladotice
74 komentářů