Rakouské dráhy na nákupech u Siemensu, koupí dalších 24 Cityjetů

Příměstská jednotka ÖBB Cityjet. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPříměstská jednotka ÖBB Cityjet. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Rakouské spolkové dráhy ÖBB se dohodly na další modernizaci svých vlaků se společností Siemens. Dopravce oznámil, že si objedná dalších

Rakouské spolkové dráhy ÖBB se dohodly na další modernizaci svých vlaků se společností Siemens. Dopravce oznámil, že si objedná dalších 24 elektrických jednotek Desiro ML, celkem jich bude po rakouských kolejích jezdit 189.

O opci informovaly rakouské dráhy v tiskové zprávě.  Firmě umožní nákup nových jednotek zbavit se starších elektrických jednotek, které jezdí v příměstské vídeňské dopravě. Jde o jednotky řady 4020 vyrobených v letech 1978 – 1987. Zda už o tyto vyřazované jednotky projevil zájem někdo z českých dopravců není zatím známo.

ÖBB budou mít objednáno celkem 189 jednotek Desiro ML, které získaly přezdívku Cityjet. Dodávka nových jednotek je naplánována na léto příštího roku. Třívozové jednotky budou sloužit hlavně v příměstské dopravě.

Soupravy se budou vyrábět v německém Krefeldu, rakouském Štýrském Hradci a finální montáž proběhne v zázemí ÖBB v Jedlesdorfu. Už dříve Siemens oznámil, že pro ÖBB vyvíjí i hybridní verzi tohoto vlaku s bateriemi.

Tagy ÖBB siemens Siemens Desiro ML Cityjet
36 komentářů