RegioJet přivezl další vozy z Německa. Zamíří na rychlíky Brno – Bohumín?

RegioJet přivezl další vlaky z Německa. Zamíří na rychlíky Brno – Bohumín?RegioJet přivezl další vlaky z Německa. Zamíří na rychlíky Brno – Bohumín?

Provoz na české železnici mohou rozšířit další ojeté vozy z vlastnictví Deutsche Bahn. Do Česka dnes doputovaly pro RegioJet první

Provoz na české železnici mohou rozšířit další ojeté vozy z vlastnictví Deutsche Bahn. Do Česka dnes doputovaly pro RegioJet první dva vozy známé pod označením Modus Wagen. Dopravce zatím tají, na které trasy je chce nasadit, jako nejpravděpodobnější se jeví spojení z Brna do Bohumína, kde má od prosince jezdit.

RegioJet perspektivně zvažuje možnost využití těchto vozů pro své spoje a proto se rozhodl dovézt tyto vozy k jejich detailnímu technickému posouzení přímo v České republice,“ řekl mluvčí firmy Aleš Ondrůj. Firma odmítla odpovědět, zda jde o vozy pro linku R8 Brno – Bohumín. Zatímco v případě linek pro Ústecký kraj je už jasné, s čím bude jezdit, vozový park pro Brno – Bohumín je zatím velkou neznámou. „RegioJet roste téměř 30 % tempem a neustále rozšiřuje svůj vozový park pro to, aby byl schopen uspokojit rostoucí poptávku po cestování,“ řekl Ondrůj.

Modus Wagen vyráběla na přelomu tisíciletí společnost PFA pro DB Regio. Ty se jich začaly zbavovat v minulosti, exportovaly je například do Gabonu.

Tagy Modus Wagen RegioJet
161 komentářů