Ryanair chystá nástup nových MAXů, umožní do dvou dnů změnu letenky zdarma

Boeing 737 MAX 200 v barvách Ryanairu, ilustrační foto. Foto: BoeingBoeing 737 MAX 200 v barvách Ryanairu, ilustrační foto. Foto: Boeing

Druhá největší letecká společnost v Evropě umožní během letošního roku svým zákazníkům změnit svoji rezervaci do 48 hodin zcela zdarma.

Druhá největší letecká společnost v Evropě umožní během letošního roku svým zákazníkům změnit svoji rezervaci do 48 hodin zcela zdarma. Jde o jedno z opatření, kterým chce letos Ryanair pravidelně vyhrávající některé spotřebitelské žebříčky jako nejhorší dopravce, vylepšit své služby. Kdy přesně možnost změny letenky zdarma nastane, firma zatím neuvedla. Cestující tak ale nebudou muset platit za své chyby, pokud se například spletou v datu či jméně jako dosud.

Mezi chystanými změnami na letošní rok je také bonus pět eur za každou letenku, kterou cestující na stejné trase najde levnější u konkurence, Ryanair současně doplatí rozdíl v ceně letenky. Cestujícím rovněž slibuje rychlejší vyřizování kompenzací.

Od konkurenčního easyJetu okoukal nabídku pro často létající zákazníky s jejich easyJet Plus programem. Za roční poplatek 199 eur budou mít cestující možnost výběru sedačky zdarma, rychlý průchod bezpečnostní kontrolou a přednostní nástup do letadla.

Velkou změnou letos začne procházet i flotila Ryanairu. Během dubna firma převezme první Boeing 737 MAX 200 ve verzi upravené speciálně pro Ryanair. Letadlo zatím budí smíšené pocity. Firma do něj vtěsná více lidí než dosud do stávajících 737-800. Namísto 189 celkem 197 cestujících. Ozývají se tak hlasy, že se zmenší prostor na nohy. Ryanair ale tvrdí, že naopak nasazením těchto letadel nabídne cestujícím větší prostor. Přesné detaily o rozteči sedaček ale zatím firma nezveřejnila. Ryanair má objednáno celkem 135 těchto letadel.

Prvních pět letadel MAX 200 bude umístěno na londýnském letišti Stansted. Server Routesonline  zveřejnil seznam prvních 40 linek, kam je bude irský dopravce nasazovat, česká letiště mezi nimi zatím nejsou.

Tagy Boeing 737 MAX 200 Ryanair
2 komentáře