Tak trochu jiné parkoviště. Rotterdam zprovoznil podzemní stání pro 900 kol

Nové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente RotterdamNové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente Rotterdam

Město vybudování parkoviště vysvětluje velkým nárůstem počtu cyklistů.

Radnice v Rotterdamu tento měsíc otevřela jedno z největších podzemních parkovišť pro jízdní kola ve městě. Přímo pod hlavní nákupní třídou De Koopgoot vznikl prostor pro více než 900 kol. Město investici vysvětluje silnou poptávkou po jízdě na kole.

Jen počet cyklistů se za posledních deset let zvýšil o 45 procent. To vyžaduje více parkovacích možností pro všechna kola. Proto rozšiřujeme i počet parkovacích míst pro jízdní kola,“ uvedl rotterdamský magistrát.

Nové parkoviště nabízí stání pro různé typy kol: od standardních kol přes elektrokola po nákladní kola. K dispozici je také 16 bezplatných úložných a nabíjecích míst pro baterie elektrokol.

„Rotterdam je město, které se rychle mění, zejména v oblasti dopravy. Počet cyklistů se za posledních 10 let enormně zvýšil a my na to musíme reagovat. Tímto novým parkovištěm vytvoříme v centru 900 míst pro kola, která by jinak byla na ulici,“ uvedl radní Pascal Lansink-Bastemeijer.

Otevírací doba nového parkoviště je od pondělí do soboty od 7 do 23 hodin a v neděli od 10 do 23 hodin.

Největší parkoviště v Rotterdamu je na hlavním nádraží, kde je místo pro 5 190 kol.

Nové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente RotterdamNové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente RotterdamNové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente RotterdamNové parkoviště pro jízdní kola De Koopgoot v Rotterdamu. Foto: Gemeente Rotterdam
Tagy parkování jízdních kol Rotterdam
18 komentářů