Naposledy OK. Fanoušci už téměř vykoupili závěrečný let ČSA, cena letenky přesahuje 12 000 korun

Letadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Od neděle 27. října budou letový provoz ČSA zajišťovat Smartwings.

V sobotu 26. října skončí 101letá éra Českých aerolinií (ČSA). Dopravce v ten den vypraví svůj poslední let. Půjde o spoj OK767 z Paříže do Prahy, předcházet mu bude let OK766 z Prahy do Paříže.

Letenky na oba lety jsou stále k dispozici, cena jednosměrných v ekonomické třídě se však momentálně pohybuje kolem 12 000 korun. Důvod je pochopitelný, spoje jsou podle informací deníku Zdopravy.cz prakticky zcela zaplněny. Do business třídy už letenky ani nelze koupit.

Lety by měl obsloužit Airbus A320, tedy stroj v barvách ČSA. Z Ruzyně odstartuje v 17:35, z letiště CDG pak ve 20:15. V Praze má přistát ve 21:55.

Od zimního letového řádu, tedy od neděle 27. října, budou letový provoz ČSA zajišťovat výhradně Smartwings. Lety na trase Praha – Paříž tak namísto kódu OK ponesou QS. Z Českých aerolinií se formálně stala zastřešující společnost skupiny Smartwings Group s majoritním podílem ve Smartwings.

Značka ČSA bude existovat dále, barvy dopravce dostanou i nové Airbusy A220, které Smartwings Group očekává. První by měl na Ruzyni přistát v listopadu, kdy začne obsluhovat lety do Paříže. Letoun ponese registraci OK-EYA. Skupina Smartwings jej pořídila formou operativního leasingu. Podle dřívějších informací ještě letos dorazí do Prahy i druhý stroj, další dva budou následovat v příštím roce.

Tagy České aerolinie ČSA OK smartwings Smartwings Group SW
104 komentářů