DPB vybral dodavatele nových tramvají, uspěla Škoda Group s ŽOS Trnava

Tramvaj Škoda 30T3 pro Bratislavu. Foto: DPBTramvaj Škoda 30T3 pro Bratislavu. Foto: DPB

Pokud se podaří zajistit financování, bude moci DPB uzavřít rámcové dohody.

Skupina dodavatelů ve složení Škoda Transportation, Škoda Ekova, Škoda Electric a ŽOS Trnava uspěla v tendrech Dopravního podniku Bratislava (DPB) na nákup jednosměrných a obousměrných tramvají. DPB to uvedl v tiskové zprávě. Škoda již s ŽOS Trnava spolupracovala. K podpisu rámcových dohod dojde, pokud se dopravci podaří zajistit financování.

V soutěži na 20 jednosměrných tramvají uspěla skupina s tramvají Škoda 29Tx. Jedná se o nízkopodlažní vozidlo s délkou do 32,5 metru a kapacitou 250 osob. Předložená nabídka je v celkové výši 71,4 milionu eur bez DPH (1,8 miliardy korun). Cena za jednu tramvaj je 3,6 milionu eur bez DPH (90,9 milionu korun).

V tendru na 20 obousměrných tramvají uspěla skupina s tramvají Škoda 30Tx. Jde o nízkopodlažní vozidlo s délkou do 32,5 metru a kapacitou 247 osob. Předložená nabídka je v celkové výši 78,7 milionu eur bez DPH (2 miliardy korun). Cena za jednu tramvaj je 3,9 milionu eur bez DPH (98 milionu korun).

Kromě samotného dodání tramvaje zahrnuje cena také dodání náhradních dílů, důležitých komponent a revizní prohlídky před koncem záruční doby vozidel. Ve smyslu rámcových dohod bude plnění zajištěno na základě jedné nebo více objednávek.

„Zakázky jsou nastaveny na případné financování z fondů EU, přičemž nákup těchto vozidel je ideální možností pro efektivní čerpání finančních prostředků především z Plánu obnovy a odolnosti i z Operačního programu Slovensko. DPB bude v tomto tématu v následujících dnech adresovat žádost o jednání na příslušná ministerstva a instituce,“ uvedl šéf DPB Martin Rybanský.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB Škoda Ekova Škoda Electric Škoda Group Škoda Transportation slovensko ŽOS Trnava
6 komentářů