Závěr sezony: Motoráčkem na Velkou Ameriku s Event-zážitkový vlak

Motorový vůz společnosti KDS. Pramen: KDSMotorový vůz společnosti KDS. Pramen: KDS

Součástí akce je prohlídka podzemí, Lomu Mořina i Velké Ameriky.

Letošní motoráček na Mořinu vyrazí naposledy 3. 11. 2024 a pro rozloučení se sezonou se nám podařilo exkluzivně domluvit mimo prohlídku podzemí s pověstným Hagenem, prohlídku Velké Ameriky tak i prohlídku provozu Lomu Mořina pod odborným dohledem a současně i s odborným výkladem, jak taková těžba probíhá a jak se následně vápenec, který se zde těží, zpracovává.

Odjezd pro tuto jízdu je plánován z Prahy – Smíchova.

Lom Velká Amerika, jak říkají čeští turisté „Velká louže“, je jedním z často navštěvovaných míst. Vápencový útvar je 800 m dlouhý, 200 m široký a až 100 m hluboký. Spousta návštěvníků může do jeho hlubin nahlédnout z ne zcela bezpečných strmých okrajů. My Vám ji ukážeme ve zcela jiném úhlu. Podíváme se společně až na samotné dno.

Prohlédneme si Lomy Mořina, podíváme se do podzemí za proslulým Hagenem a projedeme se po části legendární kladensko-nučické dráhy.

Motoráček je připraven a těší se na Vás! Neváhejte a objednávejte své místenky.

Leták pro poslední jízdu do Lomu Mořina.

Popis akce:

Odjezd je z pražského železničního nádraží Smíchov. Společně projedeme tratí, která je dnes běžně používaná pouze na přepravu vápence. Na jejím závěru si prohlédneme provoz Lomů Mořina s odborným dohledem a komentovanou prohlídkou. Následně se ze srdce Lomů Mořina vydáme k prohlídce podzemích štol a půjdeme za proslulým Hagenem, po které bude následovat krátká přestávka a přesun motoráčkem k závěrečné prohlídce, kde přes těžkotonážní vrata, pro běžnou veřejnost zcela uzavřená, sejdeme stezkou na dno lomu Velká Amerika.

Celková časová náročnost v Lomu Mořina cca 3–4 hodiny.

Co sebou:

  • Pohodlná obuv – nejlépe turistická
  • Svačiny s sebou!
  • Svítilna (čelovka)
  • V motoráčku bude otevřen mini bar s možností zakoupit nápoje (káva, čaj, nealko – voda, juice, alko – víno, pivo)

Tato akce není vhodná pro rodiny s kočárky a osoby s omezenou pohyblivostí.

Více informací je zde.

Tagy Event-Zážitkový vlak
20 komentářů