V Mošnově vyroste distribuční centrum pro BMW Group, zajistí dodávky do Brazílie nebo Thajska

Ostrava Airport Multimodal Park. Zdroj: Concens InvestmentsOstrava Airport Multimodal Park. Zdroj: Concens Investments

Stavba může začít ještě letos.

V průmyslové zóně Mošnov u ostravského letiště vybuduje developerská společnost Concens Investments logistické centrum s železničním terminálem pro společnost BMW Group. Prodej pozemku o velikosti 513 tisíc metrů čtverečních schválili v červenci ostravští zastupitelé. V návaznosti na podpis kupní smlouvy developer připravil stavební dokumentaci.

„Výstavba logistických hal o velikosti přesahující 123 tisíc metrů čtverečních pro BMW Group odstartuje III. fázi developmentu našeho mošnovského areálu Ostrava Airport Multimodal Park. Výstavbu zahájíme ihned po vydání stavebního povolení. Předpokládáme, že se tak stane do konce roku 2024. Výstavba bude trvat do prvního čtvrtletí roku 2026,“ uvedl výkonný ředitel developerské společnosti Concens Investments Tomáš Novotný.

Manažer BMW Group Oliver Bilstein dodal, že logistické centrum v Mošnově bude klíčovou součástí sítě firmy a bude zajišťovat díly pro výrobu automobilů a motorek v zámoří.

„Mohli bychom říkat ‚z České republiky do světa‘, protože díly budou dodávány do našich továren například v Brazílii, Thajsku a Indii. Plánujeme, že distribuce z Ostravy začne naplno fungovat koncem roku 2026,“ upřesnil Bilstein.

Jak vyplývá z dříve publikovaných informací, plánovaná celková výše investice je 150 milionů eur, což je v přepočtu asi 3,75 miliardy korun. BMW Group už v Česku významně investuje. Vloni zahájila provoz testovacího polygonu v Sokolově pro automatizovanou jízdu. Největší testovací areál BMW na světě vznikl na 600 hektarech bývalé výsypky po těžbě hnědého uhlí. V areálu vznikla stovka míst. V Mošnově by mohlo postupně najít práci na pět set lidí.

Celková plocha areálu Ostrava Airport Multimodal Park může v nejbližších letech přesáhnout rozlohu 550 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných komerčních ploch. Výstavba začala v roce 2018. Aktuálně se staví II. fáze (čtyři haly), po III. fázi pro BMW Group (tři haly) je v plánu ještě IV. fáze. V rámci ní vyroste na pozemku o rozloze 155 tisíc metrů čtverečních další hala v rozsahu 97,5 tisíce metrů čtverečních, která už má stavební povolení.

Tagy bmw bmw group Letiště Ostrava mošnov OAMP OSR Ostrava Airport Multimodal Park
57 komentářů