Ústí spustilo další úsekové měření rychlosti, radar hlídá i dodržování světelných signálů

Křižovatka Masarykovy a Štefánikovy ulice v Ústí nad Labem. Foto: mapy.czKřižovatka Masarykovy a Štefánikovy ulice v Ústí nad Labem. Foto: mapy.cz

V Ústí jde o šesté místo s úsekovým měřením rychlosti.

V Ústí nad Labem je od tohoto týdne další úsek, kde radary hlídají dodržování rychlosti řidičů i respektování světelné signalizace. Novým místem je křižovatka ulic Masarykova a Štefánikova. Jde již o šesté místo v krajském městě, kde provoz hlídají kamery.

O zahájení provozu radaru informovalo město na svých stránkách. Radar bude kromě úsekového měření rychlosti v obou směrech hlídat i to, zda řidiči nejedou přes křižovatku na červenou. Město radary označuje jako „kontrolní místa“, která mají sloužit k dohledu nad bezpečností silničního provozu. Kompletní seznam míst, kde jsou radary, má na stránkách městská policie.

Magistrát upozornil, že pokud radar detekuje přestupek, je provozovateli vozidla zaslána výzva k úhradě určené částky. Na zaplacení je 30 dnů.

Instalace radarů vzbudila velký rozruch ve městě letos na jaře, když se objevil první u polikliniky. Lidé si stěžovali, že o instalaci město nedalo vědět. Primátor na kritiku reagoval, že lidé mají dodržovat pravidla silničního provozu.

Tagy úsekové měření rychlosti Ústí nad Labem
3 komentáře