Hledá se nový šéf pardubického letiště, musí navrhnout koncepci dalšího směřování

Letiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště PardubiceLetiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště Pardubice

Vypsána byla i pozice na provozního ředitele.

Společnost East Bohemian Airport (EBA), která provozuje civilní část pardubického letiště, vyhlásila výběrové řízení na výkonného a provozního ředitele. Jako první o výběrovém řízení informoval Pardubický deník. V případě splnění požadavků může jeden uchazeč podat přihlášku i společně na obě pozice.

Nový šéf, případně nová šéfka, nahradí prozatímní ředitelku Márii Luticovou, která dříve zastávala post manažerky rozvoje a marketingu. Ve funkci dočasně nahradila Ivana Čecha, který rezignoval letos v březnu.

„Na některé věci může být i vhodnější člověk, než jsem byl já. Řekněme, že jsou to mé subjektivní, částečně objektivní důvody tak, jak to cítím,“ uvedl Čech při svém odchodu z letiště v České televizi.

Ředitel pardubického letiště Čech končí. Může být i vhodnější člověk, než jsem byl já, řekl

Lhůta pro podání přihlášek do výběrového řízení končí 29. listopadu. Nový výkonný ředitel bude muset mít například doložitelnou nejméně pětiletou praxi v řídicí pozici v oboru civilního letectví, znalost Zákona o civilním letectví nebo znalost aktuálních trendů v oblasti cestovního ruchu. Od nového provozního ředitele se navíc očekává třeba znalost v oblasti ochrany proti kybernetickým hrozbám či znalost prostředí vojenského letiště.

Součástí přihlášky do výběrového řízení musí být kromě standardních záležitostí také návrh koncepce dalšího směřování, fungování společnosti se zaměřením na obchodní a provozní rozvoj společnosti a civilního letiště.

Jak již deník Zdopravy.cz informoval, EBA skončila za loňský rok ve ztrátě 41,4 milionu korun. Meziročně si firma pohoršila o více než 10 milionů korun, ve srovnání s rokem 2021 pak dokonce o 14 milionů. Do dlouhodobě ztrátového letiště opakovaně míří další peníze z veřejných prostředků.

Vloni odbavili v Pardubicích 123 000 cestujících. Kvůli výluce letové dráhy to bylo asi o pět tisíc méně pasažérů než v roce 2022. Letos by odbavených pasažérů mohlo být kolem 200 000. V rekordním roce 2013 jich bylo 184 000.

Tagy East Bohemian Airport EBA Letiště Pardubice PED
29 komentářů