Ředitel pardubického letiště Čech končí. Může být i vhodnější člověk, než jsem byl já, řekl

Letiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště PardubiceLetiště Pardubice. Zdroj: Facebook.com - Pardubice airport - letiště Pardubice

Rezignace přichází těsně před začátkem letní sezóny, ohrožena by být neměla.

Nečekaný krok oznámil šéf pardubického letiště Ivan Čech. Po více než třech letech ve vedoucí funkci se rozhodl rezignovat. Informovala o tom například Česká televize.

„Na některé věci může být i vhodnější člověk, než jsem byl já. Řekněme, že jsou to mé subjektivní, částečně objektivní důvody tak, jak to cítím. A udělám všechno proto, aby to letiště fungovalo dál,“ řekl Čech pro ČT.

„Musíme například vyřešit osobu odpovědnou. Musíme vyřešit, jakým způsobem bude fungovat management letiště. Práce pana ředitele i jeho lidských vlastností si velmi vážím,“ dodal náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy Jan Hrabal. Valná hromada proběhne v květnu, minimálně do té doby bude Čech plnohodnotně řídit firmu dál.

Ivan Čech v minulosti šéfoval i armádní části letiště, a to celých devatenáct let. Na civilní část nastoupil během pandemie. Potýkat se musel se zrušením pravidelných linek do Kyjeva či Lvova.

Další peníze od akcionářů

Oba vlastníci pardubického letiště, tedy město Pardubice i Pardubický kraj, do něj postupně vložili kolem 700 milionů korun. Cílem bylo uživit letiště při životě. Nyní by měl provozovatel, firma East Bohemian Airport (EBA), dostat od svých akcionářů dalších 20 milionů základního kapitálu na investice. Napsala to ČTK.

Pardubice mají dát podle svého podílu 13,2 milionu korun, kraj 6,8 milionu korun. Z investic má být například dokončeno druhé patro nového terminálu pro cestující z roku 2018.

Tagy East Bohemian Airport EBA Letiště Pardubice PED
14 komentářů