Středočeský kraj na opuštěné lokálce zavádí náhradní vlakovou dopravu

Motorový vůz 810 v zastávce Chrášťany. Foto: Martin Kubík / Mapy,czMotorový vůz 810 v zastávce Chrášťany. Foto: Martin Kubík / Mapy,cz

Opatření potrvá do konce listopadu.

K nezvyklému způsobu řešení veřejné dopravy se během opravy silnice mezi obcemi Chrášťany a Kněževes na Rakovnicku rozhodl její organizátor.

Od zítřka bude součástí dopravních opatření náhradní vlaková doprava. Vlaky pojedou po trati Krupá – Kolešovice, kde pravidelná doprava již téměř dvacet let neexistuje a dopravní obslužnost převzaly autobusy. Vlaky nahradí především částečně linku 560 z Rakovníka do Hořoviček.

Podle mluvčího Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Oldřicha Buchetky dojde k zavedení vlaků kvůli souběhu více omezení. Jedním je uzavírka sílnice III/2174 mezi obcemi Chrášťany a Kněževes. „Jde i o další uzavírky v souvislosti s výstavbou dálnice D6, kdy již není možné prodloužit trasy linek 560 a 760 z časových důvodů. Náhradní vlaková doprava zjišťuje zejména školní spojení Chrášťany – Kolešovice a zpět a místní obsluhu obce Chrášťany, následně doplňuje spoje linky U12 v dopoledním sedle,“ dodal Buchetka.

Detailně jsou změny v dopravě popsány na stránkách PID. Vlaky budou jezdit jen v pracovní dny. Potrvají do 30. listopadu.

Dopravní opatření na Rakovnicku kvůli uzavřené silnici. Foto: IDSK

Dopravu zajistí společnost Die Länderbahn CZ. Ta oblast Rakovnicka obsluhuje v rámci výkonů pro Ústecký kraj. Nasadí motorový vůz řady 810, případně RegioSprinter.

Pravidelná osobní doprava skončila na trati z Krupé do Kolešovic v roce 2006. Od té doby se na trati jen místy objevují nostalgické vlaky.

Tagy Die Länderbahn CZ IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje náhradní vlaková doprava PID trať Krupá - Kolešovice
55 komentářů