Na trolejbusovou linku na letiště se na dva dny vracejí diesely. V omezení vyjely dva vozy proti sobě

Trolejbusy Škoda Solaris 24m čekající na první nasazení na linku 59. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýTrolejbusy Škoda Solaris 24m čekající na první nasazení na linku 59. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný

Doprava na letiště se v pondělí na téměř hodinu zastavila. Megatrolejbusy musely složitě vycouvávat.

V úterý a ve čtvrtek budou na trolejbusové lince 59 mezi Nádražím Veleslavín a Letištěm Václava Havla opět jezdit dieselové autobusy. Pražský dopravní podnik (DPP) tak vychází vstříc Letišti Praha, které v současnosti opravuje spojovací ulici K Letišti mezi Terminály 1 a 3. Deníku Zdopravy.cz to potvrdil vedoucí tiskového oddělení DPP Daniel Šabík.

Opravy sice začaly už 23. září, následující dva dny však budou dopravní omezení největší. Letiště, jakožto investor oprav, tak požádalo DPP, aby kvůli zhoršenému průjezdu místo 24metrových tříčlánkových vozů nasadilo běžné kloubové autobusy.

Do ZOO megatrolejbusem. Další dvě pražské autobusové linky si jdou pro povolení k elektrifikaci

Kyvadlový provoz v jednom pruhu na úzké silnici je totiž komplikovaný. V úseku sice mohou kromě MHD a regionálních autobusů jezdit jen auta s povolením letiště, přesto je provoz hustý a fronty čekajících trolejbusů dlouhé.

V pondělí dopoledne dokonce doprava na letiště na 45 minut zkolabovala úplně. U zastávky U Hangáru totiž v jednom pruhu zastavily dva trolejbusy proti sobě. Oba přitom vyjely na zelenou, jeden z nich se však v omezeném úseku zdržel, když dával přednost autobusu jiného dopravce.

Pohled na rekonstruovanou ulici mezi terminály 3 a 1. Zdroj: X / Navigační Lama

Pohled na rekonstruovanou ulici mezi terminály 3 a 1.
Zdroj: X / Navigační Lama

Ke střetu vozidel ani k pochybení řidičů podle DPP nedošlo, provoz však musel být kvůli nutnému vycouvávání zastaven. Jako důvod mimořádnosti uváděl dopravní podnik na webu „překážka na trati – stavební práce u zastávky U Hangáru.“ V 9:55 se trolejbusy opět rozjely.

Už ráno byl provoz příměstských linek z Kladna a Slaného zpožděn kvůli křižovatce zablokované trolejbusem. Mimořádnost trvala podle webu PID od 5:44 do 9:30.

Veleslavín ve špičce ucpaly megatrolejbusy. Terminál museli uvolnit regulovčíci

Tagy dpp letiště praha Škoda Solaris 24m
35 komentářů