Obrazem: Na Václavské náměstí se vrátily tramvaje. Interval na metru B však kratší už zůstane

Návrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan Nevyhoštěný

Kvůli omezení provozu tramvají v centru Prahy byl interval metra B zkrácen na čtyři minuty.

V sobotu brzy ráno se po třech měsících vrátily tramvaje na Václavské náměstí. Lépe řečeno do jeho střední části, mezi Jindřišskou a Vodičkovu ulici.

Kompletní rekonstrukce trati však byla spojená i s instalací nových výhybek, které umožní odbočení tramvají směrem k Národnímu muzeu a dál do Vinohradské ulice.

Na své první použití si výhybky ovšem budou muset ještě počkat, stavba trati začala letos v létě a potrvá do poloviny roku 2027.

V pátek proběhly u zastávky Václavské náměstí testovací jízdy, už v úterý trať kontrolovala měřicí tramvaj “pomeranč”. Do soboty probíhaly přejímací řízení tratě, dráhových kabelů a trolejového vedení.

Tramvajové linky 3, 5, 6, 9, 14 a 24 začaly následně od sobotního rána opět jezdit Jindřišskou a Vodičkovou ulicí, stejně tak noční linky 91, 92, 94, 95, 96 a 98.

Kvůli letnímu omezení provozu tramvají v centru Prahy byl poslední měsíce dopolední interval metra linky B zkrácen na čtyři minuty. „S ohledem na růst poptávky i mimo špičky zůstane zkrácený interval na „béčku“ trvale i po návratu tramvají do Vodičkovy ulice,“ uvedl nyní na sociálních sítích Ropid.

Návrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýNávrat tramvají na Václavské náměstí po rekonstrukci tratě. Foto: Zdopravy.cz / Jan Nevyhoštěný
Tagy dpp PID ropid tramvaje na Václavské náměstí Václavské náměstí
11 komentářů