pruvodce

Z Prahy do Jižní Koreje má létat další dopravce, přislíbili Korejci

Boeing 777 Korean Air v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 777 Korean Air v Praze. Foto: Letiště Praha

Ve hře je i přímá nákladní linka.

Ministr dopravy Martin Kupka a jeho korejský protějšek Sang-woo Park podpořili na svém setkání rozvoj letecké dopravy mezi oběma zeměmi. Chystá se navýšení počtu letů i dopravců, kteří z Prahy do Koreje létají.

Obě strany se shodly na podpoře leteckého spojení i rozvoji Letiště Praha jako dopravního uzlu. Česká strana obdržela příslib, že do konce roku bude vybraný další letecký dopravce na provoz přímých linek.

„Dobrou zprávou je i chystané navýšení počtu leteckých spojení s Jižní Koreou v příštím roce,“ uvedl Kupka.

Aktuálně na trase mezi českým a korejským hlavním městem létá čtyřikrát týdně letecká společnost Korean Air. Na pravidelnou linku nasazuje svůj nejnovější Boeing 787-10 Dreamliner. Praha byla pro letoun první evropskou destinací, premiérově se na Ruzyni představil v pondělí 2. září.

Do Prahy přiletěl nejdelší Dreamliner, Korean Air jej nasazuje na lety ze Soulu

Příchod další aerolinky má podle českého ministerstva přinést i rozvoj turismu; stávající smluvní rámec umožňuje navýšení až na sedm letů týdně.

Jak dodalo české ministerstvo dopravy v tiskové zprávě, další vrstvou spolupráce může být zavedení přímého spojení s Prahou v segmentu nákladní dopravy.

Letecká „expanze“ Korejců v Česku může mít souvislost s chystanou dostavbou dvou bloků v Jaderné elektrárně Dukovany. Očekávaný je pravidelný přesun většího počtu korejských inženýrů. Korejci by mohli hrát roli i v dalších velkých projektech, a to například v modernizaci české železnice.

Korejce láká i po prvním neúspěchu v soutěži SŽ česká železnice, podepsali memorandum

Tagy Jižní Korea letiště praha Praha - Soul Soul
47 komentářů