V Praze se srazily vlaky KŽC Doprava a ČD. Strojvedoucí nadýchal téměř dvě promile

Srážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekce

Strojvedoucí KŽC Doprava v zácviku projel vjezdové návěstidlo s návěstí zakazující jízdu.

V Praze na Balabence se ve středu ráno srazila jednotka 813 společnosti KŽC Doprava s jednotkou 471 City Elefant Českých drah jedoucí z Milovic. Záchranáři vyhlásili traumatologický plán, zranění však byla nakonec jen lehká.

Podle zdrojů deníku Zdopravy.cz strojvedoucí v zácviku u společnosti KŽC Doprava projel vjezdové návěstidlo a zezadu narazil do jednotky ČD CityElefant. Dechová zkouška pak následně u strojvedoucího vlaku Českých drah prokázala 1,9 promile alkoholu.

Dechová zkouška u jednoho ze strojvedoucích byla pozitivní, proto byl převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ potvrdili policejní vyšetřovatelé pro televizi Nova.

Údaje o počtu raněných se mírně lišily, konečné číslo je 23 lehce zraněných.  Jde o lehká zranění – odřeniny a pohmožděniny. Zdravotní záchranná služba poslala na místo šest posádek i speciální vůz Fenix.

Hasiči museli evakuovat obě soupravy vlaku, provoz na trati se zastavil. Ve vlacích cestovalo přes 400 lidí.

Naštěstí nebylo nutné vyproštění osob. Zraněné jsme předali do rukou zdravotnické záchranné služby. Trošku ten zásah komplikovalo to, že to je na viaduktu. Pro transport některých zraněných jsme museli použít i výškovou techniku,“ dodal Kavka.

Kvůli nehodě je přerušen provoz na jednom z nejvytíženějších úseků pražské železniční sítě. Vlaky nejezdí jak ve směru z Vysočan na hlavní a Masarykovo nádraží, provoz mezi Holešovicemi a hlavním nádražím je již obnoven.

Škody na místě mimořádné události byly odhadnuty na 31 milionů korun,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Kvůli zásahu byl zastaven provoz také v Čuprově ulici.

Srážka vlaků KŽC Doprava na Balabence. Foto: Správa železnicSrážka vlaků KŽC Doprava a ČD na Balabence. Foto: Policie ČRSrážka vlaků na Balabence.
Foto: HZS SŽSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaků na Balabence. Foto: Drážní inspekce

(průběžně aktualizujeme)

Tagy 471 čd České dráhy CityElefant KŽC Doprava nehody na železnici
529 komentářů