České dráhy umožní kvůli počasí vracení jízdenek v den cesty bez poplatku

Sesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnicSesuv půdy a pád stromu na trať mezi Plzní a Starým Plzencem. Foto: Hasiči Správy železnic

Opatření platí jen pro jízdenky koupené v tarifu ČD.

České dráhy přišly vůči cestujícím s vstřícným gestem, které souvisí s vydatnými dešti a hrozbou povodní. Jízdenky na cesty v období ode dneška do neděle je možné beze srážky vrátit i v den cesty.

„V případě, že se cestující rozhodne svou plánovanou cestu neuskutečnit z důvodu výstrahy před nepříznivým počasím a jeho jízdenka by již byla v den plánované cesty nevratná, bude mu jízdné přesto vráceno v plné výši. Toto opatření platí u vnitrostátních i mezinárodních jízdenek ČD zakoupených na pokladnách, v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak,“ uvedl mluvčí ČD Filip Medelský. Doplnil, že opatření platí jen pro jízdenky koupené v tarifu ČD.

U jízdenek, u kterých je za standardních podmínek srážka uplatňována (např. mezinárodní jízdní doklady), je třeba při vrácení jízdenky v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak vybrat v kolonce důvod žádosti „ostatní“ a uvést například text „nepříznivé počasí“ nebo obdobný, radí České dráhy. V případě vrácení jízdenky na pokladně sdělí tuto skutečnost zákazník pokladní/mu.

Standardně České dráhy vracejí vnitrostátní jízdenky zakoupené v online prodejních kanálech dle tarifu ČD až do 15 minut před cestou.

Vzhledem k aktuální výstraze meteorologů doporučují dráhy cestujícím sledovat aktuální informace o železničním provozu například na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu nebo v aplikaci Můj vlak.

Tagy České dráhy povodně předpověď počasí
6 komentářů