Nebezpečná silnice z Prachatic na Libínské Sedlo dostala nový stoupací pruh

Vylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský krajVylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský kraj

Díky novému pruhu je možné objíždět nákladní automobily, které jsou nuceny před obloukem velmi zpomalit.

Jihočeský kraj dnes zprovoznil vylepšenou silnici II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo, která proslula zvýšenou nehodovostí. Silnice, kde se každý rok stávaly desítky nehod, mimo jiné dostala nový stoupací pruh. Stavbu za 67 milionů provedl Strabag.

Stoupací pruh o délce 930 metrů vznikl za tzv. Americkou zatáčkou. Díky němu je možné pohodlně objíždět nákladní automobily, které jsou nuceny před obloukem velmi zpomalit a dosud pomalou jízdou do kopce blokovaly ostatní dopravu.

„Tahle komunikace neslouží jenom místním, vede na hranici a v tomto úseku nebylo možné předjíždět. Jakmile se tady objevil první sníh, tak se zde kamiony zasekávaly a dopravu to velmi komplikovalo,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Silnice II/141 se ve Volarech napojuje na šumavskou tepnu I/39, která před Strážným ústí do silnice I/4. Prachatice jsou jediné okresní město v Jihočeském kraji, kam nevede žádná silnice I. třídy.

Vylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský krajVylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský krajVylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský krajVylepšená silnice II/141 mezi Prachaticemi a osadou Libínské Sedlo. Pramen: Jihočeský kraj
Tagy II/141 Jihočeský kraj Prachatice
2 komentáře