Lufthansa má zájem o podíl v airBaltic, píše agentura Bloomberg

Airbus A220-300. Foto: airBalticAirbus A220-300. Foto: airBaltic

Šéf dopravce již dříve uvedl, že si jej dokáže představit jako součást větší skupiny.

Německá společnost Lufthansa má zvažovat převzetí podílu v lotyšském státním dopravci airBaltic. S odkazem na zdroj obeznámený se záležitostí o tom napsala agentura Bloomberg.

Podle zdroje Reuters posuzuje Lufthansa své možnosti, je však v rané fázi. Firma i lotyšský dopravce odmítli spekulace komentovat.

Šéf airBaltic Martin Gauss letos na jaře agentuře řekl, že si dokáže představit aerolinku jako součást větší skupiny, a to s odkazem právě na Lufthansu či IAG, pod které patří například British Airways nebo Iberia.

AirBaltic provozuje aktuálně flotilu asi padesáti Airbusů A220-300. Závazně objednáno jich má i s dodanými stroji devadesát, na dalších deset vlastní opci.

Gauss již dříve prohlásil, že rozšířením počtu Airbusů A220 na sto kusů by vznikla příležitost umístit šedesát letounů mimo domácí trh, přičemž velká část by mohla být i s posádkami pronajata jiným společnostem. To dělá dopravce již dnes, pronájem se pro něj stal lukrativním zdrojem příjmů.

Lufthansa jedná podle německých médií také o získání minoritního podílu ve státní aerolince TAP Air Portugal. Jednala již údajně i se zástupci Globalia, která je vlastníkem dopravce Air Europa. Napsal o tom časopis Wirtschaftswoche.

Tagy airBaltic Lufthansa Lufthansa Group
8 komentářů