ŘSD přestaví za 80 milionů nebezpečnou křižovatku na I/23 u Telče

Stavba silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDStavba silnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Silnice 3. třídy se na hlavní napojuje na vrcholu kopce a ještě v zatáčce, což výrazně zvyšuje riziko nehody.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo stavební firmu, která přestaví nebezpečnou křižovatku na silnici I/23 u Dobré Vody nedaleko Telče. Zakázku získala společnost Strabag s cenou 78 milionů korun, cena předpokládaná byla 80,6 milionu. Stavba by měla začít letos v říjnu a skončit příští rok v září.

ŘSD křižovatku silnic I/23 a III/40615 u Dobré Vody označuje za bodovou závadu. „Jde o značně nepřehlednou křižovatku, a to vzhledem k nenormovému směrovému a výškovému vedení silnice I/23,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Kraj Vysočina Jiří Veselý.

Silnice 3. třídy se na hlavní napojuje na vrcholu kopce a ještě v zatáčce, což výrazně zvyšuje riziko nehody. Místem na hlavním tahu mezi Jindřichovým Hradcem a Telčí denně projede na 4000 aut.

Stavba spočívá mimo jiné v přeložení, narovnání a rozšíření silnice I/23, přeložení silnice 3. třídy a jejím novém zaústění do hlavní a zřízení nových odbočovacích pruhů. Vybudován bude také pět metrů široký asfaltový sjezd na pole.

Během stavby bude provoz převeden na provizorní souběžnou komunikaci dlouhou téměř 700 metrů. Do doby než bude vybudována, bude provoz na silnici I/23 veden kyvadlově a řízen semafory.

„Ačkoliv nejde stavebně o rozsáhlou akci, její přínos je s ohledem na zvýšení bezpečnosti nezpochybnitelný,“ doplnil Veselý.

Přestavba silnice I/23 u Telče. Pramen: ŘSD

Přestavba silnice I/23 u Telče. Pramen: ŘSD

Tagy I/23 ŘSD
2 komentáře