Do Prahy začne létat Etihad, nabídne čtyři lety týdně

Boeing 787-9 společnosti Etihad Airways. Foto: EtihadBoeing 787-9 společnosti Etihad Airways. Foto: Etihad

Novou pravidelnou linku obslouží Boeing 787-9 Dreamliner.

Praha získá přímou linku do Abú Dhabí. Nové pravidelné spojení spustí Etihad Airways. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila šéfka komunikace pražského letiště Eva Krejčí.

Vlajkový dopravce Spojených arabských emirátů začne létat do Prahy 2. června. V plánu má čtyři lety týdně, a to každé pondělí, středu, pátek a neděli. Linku obslouží Boeing 787-9 Dreamliner. Prodej letenek již odstartoval.

Etihad byla jediná z trojice velkých zvučných aerolinek z oblasti Perského zálivu, která zatím do Prahy nelétala. Od června tak doplní a začne konkurovat společnostem Emirates s Qatar Airways. Obě létají na Ruzyň denně.

„Velice nás těší, že se téměř po 11 letech, a také po řadě jednání, podařilo potvrdit spojení Prahy s Abú Dhabí právě s Etihad Airways a jejich Boeingem B787-9 Dreamliner. Aerolinka začne létat do Prahy vůbec poprvé a při této příležitosti je velkým úspěchem i domluvená frekvence letů na 4x týdně. Tímto se naše síť dálkových linek opět rozšiřuje a cestujícím můžeme nabídnout další významnou blízkovýchodní destinaci s velkým lokálním potenciálem a sítí návazných spojů do Asie, Afriky a Austrálie.“ uvedl šéf Letiště Praha Jiří Pos.

Kromě Prahy spustí Etihad také novou linku do Varšavy. I tam se bude z Abú Dhabí létat čtyřikrát týdně.

Tagy Abú Dhabí AUH Etihad Etihad Airways letiště praha prg spojené arabské emiráty
54 komentářů