Začněte řídit autobus, dáme vám 80 000, lákají v Brně tramvajáky

Nové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMB

V platnosti zůstávají další náborové příspěvky ve výši až 150 000 korun.

Dopravní podnik města Brna (DPMB) se kromě tradičních náborových akcí na nové řidiče autobusů a trolejbusů rozhodl nově hledat takové kandidáty i uvnitř firmy.

Řidičům a řidičkám tramvají začal nově nabízet jednorázový bonus 80 000 korun, pokud se přeškolí na řízení autobusu.

Podle DPMB se nedostatek řidičů autobusů a trolejbusů plně projevil opět během léta a čerpání dovolených. Projevuje se zejména při zátěžových obdobích, jako jsou právě prázdniny nebo výluky, kdy je nutné tramvajovou dopravu nahrazovat autobusovou.

„Abychom tuto situaci alespoň částečně zmírnili, rozhodli jsme se nabídnout finanční motivaci našim stávajícím řidičům tramvají. Každému, kdo se rozhodne přejít na řízení autobusu, nabízíme jednorázový bonus ve výši 80 000 korun. Tímto krokem se snažíme zajistit, aby naši cestující mohli nadále spoléhat na kvalitní dopravní služby,“ řekl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Upozornil současně, že nedostatek řidičů je problémem celého dopravního sektoru v zemi. „Pokud nedojde ke zvýšení zájmu o tuto profesi, můžeme se v budoucnu dostat do situace, kdy nebudeme schopni zajistit všechny potřebné spoje nad rámec běžných jízdních řádů – tedy spoje posilové a spoje náhradní dopravy,“ sdělil Havránek.

DPMB zaměstnává 1400 řidičů. V posledních dvou letech se i díky náborové kampani podařilo doplnit řidiče tramvají, avšak nedostatek v autobusové a trolejbusové dopravě přetrvává. „Zaměstnáváme 520 řidičů autobusů v hlavním pracovním poměru a pomáhá nám 120 brigádníků. Do plného stavu bychom potřebovali padesát kvalifikovaných řidičů autobusů,“ vysvětlil Jan Seitl, dopravní ředitel DPMB.

I nadále platí i další náborový příspěvek 100 000 korun za nového řidiče, již kvalifikovaní řidiči autobusů získají 150 000 korun. DPMB nabízí i program doporučení, kdy zaměstnanec DPMB, pokud doporučí nového kolegu na vybrané pozice, získá odměnu 10 000 korun.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB nedostatek řidičů
21 komentářů