Qantas ukázal podobu interiéru nových A321XLR, zařadí je do provozu v dubnu

Interiér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasInteriér A321XLR pro Qantas. Foto: Qantas

Interiér je téměř identický s novými letadly A220.

Letecká společnost Qantas by se příští rok v dubnu měla stát po Iberii a Aer Lingus třetím dopravcem, který zařadí do pravidelného provozu nová letadla Airbus A321XLR. Australská společnost dnes poprvé odhalila, jak bude vypadat interiér. Destinace, na které úzkotrupé letadlo s nejdelším doletem nasadí, ale zatím tají.

Qantas novými letadly nahradí stárnoucí Boeingy 737, delší dolet pak umožní otevřít firmě úplně nové linky, na které by bylo širokotrupé letadlo příliš malé a úzkotrupé by dosud let bez mezipřistání nezvládlo. Standardní konfigurace letadla bude 177 míst v ekonomické třídě a 20 v byznys třídě, pouze první letadla budou mít o tři sedačky v ekonomické třídě navíc. Qantas má objednáno celkem 28 těchto letadel.

Dnes představený interiér je velmi podobný s podobou kabiny v nových A220. I v nových letadlech bude chybět například obrazovka v sedačce. Počet míst v byznys třídě se výrazně navýší: v Boeingu 737 je 12 sedaček v prémiové třídě. I když letadlo zvládne i desetihodinový let, podoba interiéru naznačuje, že zatím Qantas počítá s nasazením nového modelu spíše na kratší lety.

Interiér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasInteriér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasInteriér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasInteriér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasInteriér A321XLR pro Qantas. Foto: QantasA321XLR v barvách Qantas. Foto: Airbus
Tagy A321XLR Airbus Qantas
3 komentáře