Další letecká bomba. V Brně se zastavily vlaky

Druhoválečná letecká puma zastavila vlaky v Brně. Pramen: Policie ČRDruhoválečná letecká puma zastavila vlaky v Brně. Pramen: Policie ČR

Podobný nález v areálu chemičky v Litvínově před několika dny zastavil vlakový i tramvajový provoz mezi Mostem a Litvínovem. 

Dopravu v tuzemsku v krátké době podruhé omezil nález letecké pumy z 2. světové války. Bomba byla nalezena při výkopových pracích v Táborské ulici v Brně. Oznámila to policie na síti X, České dráhy a Správa železnic následně informovaly o omezení železniční dopravy.

„Evakuujeme dva přilehlé objekty, zastaven provoz na železniční trati, na místě pracuje pyrotechnik,“ uvedla policie. Podle Správy železnic je zastaven provoz v úseku Brno dolní nádraží – odb. Brno-Židenice ve směru Brno-Slatina.

České dráhy odřekly několik vlaků a zavedly náhradní autobusovou dopravu. Podrobnosti jsou na jejich stránkách k mimořádnostem. „V 14:30 Brno Dolní n. – Brno -Slatina / Chrlice – provoz obnoven.
Provoz nadále zastaven v úseku Brno – Černovice – Odb. Brno Židenice,“ oznámila později SŽ.

Podobný nález v areálu chemičky v Litvínově-Záluží před několika dny zastavil vlakový i tramvajový provoz mezi Mostem a Litvínovem.

Tagy brno letecká puma Správa železnic
11 komentářů