Hradec Králové má jako první město sdílená kola ve svém designu

Kolo Nextbike v barvách Hradce Králové. Foto: Hradec KrálovéKolo Nextbike v barvách Hradce Králové. Foto: Hradec Králové

Nextbike získal v krajském městě tříletý kontrakt na 250 kol.

Společnost nextbike promění sdílená kola v Hradci Králové ze své tradiční šedé barvy do červené, žluté a černé, které mají představovat vizuální styl města. Hradec Králové se tak stane prvním městem v Česku, které bude mít sdílená kola nikoliv v barvách poskytovatele této služby, ale ve svém designu.

K proměně kol má dojít na konci srpna, informovalo město v tiskové zprávě „Jedná se tak o jednu z prvních změn v image města, kterou uvidí široká veřejnost,“ uvedlo město v dokumentu.

Hradec Králové se nedávno rozhodl zcela změnit svoji vizální identitu. „Právě sdílená kola jsou jakousi první ochutnávkou toho, jak bude nový vizuální styl města vypadat v praxi. Celková kompozice kol působí moderně až ikonicky. Pro nás je ctí, že jsme prvním městem v Česku, které má sdílená kola ve svých barvách,“ řekla primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Kola jsou laděna do červené, žluté a černé barvy. Na zadním blatníku je umístěno nové logo města, které díky reflexnímu polepu funguje jako bezpečnostní prvek. Vedle předního a zadního světla tak ještě zvyšuje viditelnost cyklisty v nočním provozu.

Nextbike běžně používá šedá kola, barevně odlišné bývají jen blatníky, na rámu bývá obvykle ještě samolepka daného města.

V Hradci Králové je rozmístěno 250 sídlených jízdních kol. Ta do konce srpna zmizí a nahradí je nová v barvách města. Nextbike letos vyhrál soutěž na tříletý provoz sdílených kol.

Město plánuje hlavní přechod na nový vizuální styl od ledna.

Nextbike zůstane v Hradci další tři roky, nově budou v nabídce i eletrokola

Tagy Hradec Králové nextbike
5 komentářů