Kyvadlově kolem Jičína. ŘSD začalo se stomilionovou opravou obchvatu

Práce na obchvatu Jičína. Foto: ŘSDPráce na obchvatu Jičína. Foto: ŘSD

Příští rok začnou práce na opravách dvou mostů.

Řidiči a cestující na silnicích I/16 a I/35 se již několik dní potýkají s novým omezením na obchvatu Jičína. Ve spojeném úseku obou silnic začala oprava vozovky, následovat bude příští rok i oprava mostů. Letošní omezení potrvá do konce listopadu.

Stavba je rozdělena do jednotlivých etap, během nichž bude doprava vedena kyvadlově po volné polovině vozovky. Omezení se týká zhruba kilometr dlouhého úseku. Sjezdové rampy do Popovické ulice jsou kvůli tomu uzavřeny. Místem podle posledního sčítání dopravy denně projede kolem 20 tisíc aut.

Stavební práce budou spočívat především v obnově podkladních vrstev technologií recyklace za studena na místě a následné obnově asfaltového krytu. Na vozovkách křižovatkových ramp bude obnoven asfaltový kryt. Dále dojde k výměně silničních svodidel, obnovení a aktualizaci svislého vodorovného dopravního značení, úpravě nezpevněných krajnic,“ popsalo ŘSD, co vše na silnici provádí.

Součástí stavby je rekonstrukce dvou mostů, která proběhne příští rok. Zakázku za 109 milionů korun získalo sdružení M-Silnice a Colas CZ.

Tagy Colas CZ I/16 I/35 Jičín M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
3 komentáře