Strojvedoucí v Královéhradeckém kraji se začali školit na RegioFoxy, půjčili si je z jihu

Jihočeský RegioFox v Trutnově. Pramen: České dráhyJihočeský RegioFox v Trutnově. Pramen: České dráhy

Královéhradecký kraj bude do budoucna jedním z hlavních teritorií RegioFoxů, přicházet začnou koncem srpna.

České dráhy zahájily školení strojvedoucích, palubního a dílenského personálu v Královéhradeckém kraji na nových motorových jednotkách RegioFox. Dočasným domovem dvou RegioFoxů, které byly vypůjčeny z Jihočeského kraje, se stalo depo v Trutnově. Cestující se s nimi v následujících dnech setkají na vybraných spěšných vlacích mezi Trutnovem a Martinicemi v Krkonoších. První vlastní RegioFoxy by měl Královéhradecký kraj obdržet koncem srpna.

„Královéhradecký kraj bude do budoucna jedním z hlavních teritorií RegioFoxů. Abychom uvedli nové vlaky pro naše cestující do provozu co nejrychleji po jejich převzetí od výrobce, začali jsme školit kolegy z Trutnova v předstihu na dvou jednotkách z Jihočeského kraje,“ řekl Jiří Ješeta, člen představenstva Českých drah a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Zahájení provozu s cestujícími navazuje na dosavadní statický zácvik strojvedoucích, vlakového a servisního personálu, který v trutnovském depu probíhá od uplynulého týdne. RegioFox dnes poprvé vyjel jako spěšný vlak na spoji Sp 1800, který odjel z trutnovského hlavního nádraží v 6:15.

Do konce měsíce srpna by České dráhy od výrobce Pesa Bydgoszcz měly převzít celkem čtyři jednotky přímo určené pro Královéhradecký kraj. Oficiální prezentace těchto regionálních vlaků pro neelektrifikované tratě proběhne ve středu 28. srpna. V Královéhradeckém kraji má být postupně nasazeno  33 RegioFoxů.

Tagy České dráhy Královéhradecký kraj RegioFox
18 komentářů