Odříznutý západ Rakouska. Tunel opravují, přes průsmyk mohou auta jen v noci

Sesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land Tirol

Navigace i autoklub doporučují lidem jezdit mezi Tyrolskem a Voralberskem přes Německo.

Západ Rakouska je další částí Alp, která se potýká s dopravními komplikacemi kvůli škodám na infrastruktuře po vydatných srážkách v minulých dnech.

Kvůli sesuvům svahu došlo k poškození silnice přes Arlberský průsmyk, který je hranicí mezi Tyrolskem a Vorarlberskem. To by za běžné situace neznamenalo příliš velký problém, pod 1 793 metrů vysokým průsmykem vede tunel. Ten je ale letos od jara až do konce listopadu kvůli dlouho plánované opravě uzavřen.

Sesuv svahu znamenal několik dní kompletní uzavření silnice přes průsmyk. V praxi tak auta musela mezi oběma spolkovými zeměmi jezdit dlouhou objížďkou přes Lech. Rakouský autoklub i navigace doporučovaly řidičům raději cestu přes Německo.

Odolala elektrifikaci, bouřce ne. Unikátní švýcarská zubačka musí předčasně ukončit sezónu

Tyrolská vláda oznámila, že se podařilo včera zprovoznit silnici alespoň přes noc, auta mohou projet od 20 do 7 hodin. Přes den běží odklízecí práce.

Sesuv půdy na silnici byl rozsáhlý. Podle tyrolské správy silnic je potřeba na odvoz materiálu zhruba 5 000 nákladních aut. Těžkou technikou již bylo odstraněno kolem 10 000 metrů krychlových materiálu, což je ekvivalent přibližně 1 000 nákladních aut. Uzavřená zůstává také L13 Sellraintalstraße v obci Sellrain.

Sesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land TirolSesuv půdy na silnici B197 přes Arlberský průsmyk. Foto: Land Tirol
Tagy sesuv půdy Tyrolsko Vorarlbersko
9 komentářů