Průmyslová v Praze bude plně průjezdná již v neděli. O dva týdny dříve, než byl plán

Průmyslová ulice. Foto: TSKPrůmyslová ulice. Foto: TSK

Urychlení pomohlo i lepší počasí.

Společnost Eurovia CZ dokončuje opravu Průmyslové ulice v úseku mezi ulicemi Teplárenská a U Stavoservisu. Důležitá silnice bude zprovozněna již tuto neděli odpoledne, o 14 dnů dříve, než stanovuje smlouva.

Dřívější dokončení oznámily Technická správa komunikací (TSK) a Eurovia CZ v tiskové zprávě. Podle mluvčí TSK Barbory Liškové je to díky dobré organizaci prací a příznivým klimatickým podmínkám.

V rámci rekonstrukce došlo ke kompletní obnově celé komunikace. Byla provedena výměna všech vrstev vozovky včetně podkladů, vybudováno nové odvodnění a obnoveno vodorovné i svislé dopravní značení. Pro zvýšení bezpečnosti a komfortu cestujících byly také vybudovány nové zálivy pro městskou hromadnou dopravu.

První část rekonstrukce Průmyslové ulice mezi křižovatkami Hostivař a Hloubětín byla dokončena již loni v létě. Letošní opravy druhé části byly zahájeny v červnu a původně měly být dokončeny na konci srpna.

„Jsme si vědomi dopravního zatížení této komunikace, proto jsme udělali všechno pro to, abychom práce provedli co nejrychleji. Díky spolupráci všech a počasí se nám podařilo omezení zkrátit o 14 dní,“ řekla mluvčí Eurovia CZ Iveta Štočková. Do konce srpna budou probíhat ještě drobné dokončovací práce v místě vybudovaných přejezdů.

Tagy Eurovia CZ Průmyslová TSK
3 komentáře