Porsche koupilo podíl v majiteli FlixBusu, podpoří další expanzi

Autobus FlixBusu, ilustrační foto. Pramen: FlixBusAutobus FlixBusu, ilustrační foto. Pramen: FlixBus

Jde o další silnou německou firmu, která do Flixu vstoupila.

Skupina Porsche Automobil Holding je dalším novým investorem ve společnosti Flix, pod který patří značky FlixBus či FlixTrain. Po nedávném vstupu nejbohatšího Němce do firmy jde o další majetkový přesun ve společnosti, která je aktuálně největším hráčem v dálkové autobusové dopravě v Evropě.

Porsche, pod které patří například Volkswagen Group, vstup do firmy oznámilo v tiskové zprávě. Za podíl ve firmě utratilo podle svého vyjádření nižší desítky milionů eur, jde o součást transakce, kdy do Flixu vstoupila investiční společnost EQT a Kühne Holding a získaly 35 % akcií.

Do majitele FlixBusu vstupuje nejbohatší Němec, akvizice ohodnotila firmu na více než 3 miliardy eur

„Flix je příkladem úžasného úspěšného příběhu. Vidíme další potenciál pro růst udržitelných a dostupných služeb mobility a chceme pomoci Flixu s gloální expanzí,“ řekl Lutz Meschke, člen představenstva Porsche.

Flix za poslední rok přepravil v autobusech a vlacích 81 milionů cestujících, tržby stouply o 31 % a přesáhly dvě miliardy eur. Firma plánuje další růst na stávajících trzích, chce nově vstoupit i do dalších zemí, zejména v Asii a Střední Americe.

Tržby Flixu loni poprvé přesáhly dvě miliardy eur, většina je z Evropy

Tagy Flix FlixBus FlixTrain porsche
7 komentářů