SOR se Škodou dodají nové elektrobusy do Košic

Elektrobus SOR NS 18 Electric při dobíjení v Hradci Králové. Foto: DPMHKElektrobus SOR NS 18 Electric při dobíjení v Hradci Králové. Foto: DPMHK

Do soutěže přišla jediná nabídka.

Sdružení českých výrobců SOR Libchavy a Škoda Electric vyhrálo soutěž na dodávku až 30 kloubových elektrobusů pro Dopravní podnik města Košice. Jde o první spolupráci obou výrobců v oblasti kloubových elektrobusů. Nabíjecí infrastrukturu zajistí společnost ELZA – Elektromontážní závod Bratislava.

O výsledku informovalo město na svých stránkách. Do soutěže se nikdo jiný nepřihlásil. Podle podmínek soutěže dopravní podnik objedná 11 elektrobusů za 8,937 milionu eur (zhruba 225 milionů korun, jeden elektrobus vyjde na 20,5 milionu korun). Pro srovnání: v menší zakázce pro Arrivu a elektrobusy do Kladna vyšel jeden vůz na 17,6 milionu korun.

Server Československý dopravák už dříve upozornil, že zadání soutěže bylo takové, že se nikdo jiný prakticky nemohl přihlásit.

Nové elektrobusy město nasadí na linku 71 z Lingova na zastávku Kláštor v městské části Sídlisko KVP a na linku 72 z Lingova na Grunt v městské části Myslava. Elektrobusy se budou nabíjet na konečných z trolejového vedení po trolejbusech a ve vozovně přes noc. Trolejbusy v Košicích již téměř deset let nejezdí.

Tagy Dopravní podnik města Košice Košice Škoda Electric SOR Libchavy
7 komentářů