32 metrů od srážky. V Jablonném nad Orlicí proti sobě jely dva vlaky Leo Express

Mimořádná událost ve stanici Jablonné nad Orlicí. Foto: Drážní inspekceMimořádná událost ve stanici Jablonné nad Orlicí. Foto: Drážní inspekce

Strojvedoucí si chybu uvědomil a začal brzdit.

Drážní inspekce zahájila vyšetřování mimořádné události, ke které došlo včera večer na trati 024 Ústí nad Orlicí – Mlýnický Dvůr. Ve stanici Jablonné nad Orlicí projel strojvedoucí vlaku Leo Express Tenders návěst zakazující jízdu a dostal se do postavené vlakové cesty protijedoucího vlaku. Oba strojvedoucí stihli včas zastavit, ke srážce tak nedošlo.

O události informovala Drážní inspekce. Provoz na trati byl na několik hodin zastaven. Chybu udělal strojvedoucí vlaku Os 7180 z Mlýnického Dvoru do Ústí nad Orlicí, který vjel do postavené vlakové cesty protijedoucímu vlaku z Ústí nad Orlicí. V případě obou vlaků šlo o jednotky Alstom Lint.

Strojvedoucí si chybu uvědomil a začal brzdit. „Čela vlaků byla od sebe 32 metrů,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Nedošlo k žádnému zranění. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření mimořádné zprávy včetně zpracování závěrečné zprávy.

Od ledna do konce července došlo na české železnici ke 100 případům nedovolené jízdy. Meziročně jde o nárůst o 21 %, loni za stejné období bylo 82 takových případů.

Mimořádná událost v Jablonném nad Orlicí. Foto: Drážní inspekceMimořádná událost v Jablonném nad Orlicí. Foto: Drážní inspekce
Tagy drážní inspekce Leo Express Tenders projetí návěstidla trať 024 Ústí nad Orlicí - Mlýnický Dvůr - Štíty
47 komentářů