Metro A nebude o víkendu projíždět centrem. Opravuje se zabezpečovač

Stanice metra Staroměstská. Foto: Limojoe / Wikimedia CommonsStanice metra Staroměstská. Foto: Limojoe / Wikimedia Commons

Příští rok čeká rekonstrukce počítače v posledních dvou stanicích zelené linky.

Během nadcházející soboty a neděle nebudou jezdit vlaky metra A přes pražské centrum. Dopravní podnik totiž na lince pokračuje předposlední etapou v modernizaci vlakového zabezpečovače LZA.

Tentokrát přijdou na řadu stanice Muzeum, Můstek a Staroměstská. Výluka se však týká celého úseku Dejvická – Náměstí Míru, místo metra DPP na trasu nasadí náhradní tramvajovou linku XA.

Ta pojede v trase Červený Vrch – Bořislavka – Dejvická – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Flora (nástupní zastávka Olšanské hřbitovy ve Vinohradské ulici).

Stanice Muzeum a Můstek se uzavřou i pro přestup na linky B a C. Proto je podle DPP pro přestupující ideální využít tramvaj XA a dojet na Národní třídu, Karlovo náměstí nebo na náměstí I. P. Pavlova.

Modernizace vlakového zabezpečovače LZA na zelené lince začala na podzim 2022. Jedná se o rekonstrukci soustavy staničních počítačů zabezpečovacího zařízení v celém úseku Depo Hostivař – Dejvická.

Příští rok čeká rekonstrukce poslední počítače ve stanicích Náměstí Míru a Jiřího z Poděbrad.

Změny v provozu tramvají

Linka č. 13 bude ve směru z centra ze zastávky Olšanské hřbitovy prodloužena přes zastávky Želivského, Krematorium Strašnice, Solidarita a Limuzská do zastávky Nové Strašnice.

Příprava na automatický provoz. DPP vymění zabezpečovač na trase metra C

V sobotu od 9:00 do 22:00 a v neděli od 11:00 do 22:00 budou zavedeny vložené spoje pro linku č. 26 v trase Dědina – Nádraží Veleslavín – Bořislavka – Dejvická – Hradčanská – Strossmayerovo náměstí – Náměstí Republiky (dále bude pokračovat jako linka č. 34 směr Libeňský most).

Tagy dpp LZA Metro A
19 komentářů