TGV ve Francii narazilo do spadlých stromů, hlavní trať mezi Paříží a Lyonem stojí

Následky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCF

Provoz je zastaven i na konvenčních tratích.

Bouře Yvonne, která se přehnala Francií, způsobila velké komplikace na železnici. Popadané stromy a poškozené trakční vedení zastavilo provoz na nejstarší vysokorychlostní trati ve Francii mezi Paříží a Lyonem. Jeden z rychlovlaků TGV dokonce ráno narazil do stromu a došlo k jeho poškození, nikdo z cestujících ale nebyl zraněn.

O události informují francouzské dráhy SNCF online na speciální stránce, kde popisují posun v odstraňování následků. Provoz je zastaven nejméně do 14 hodin, několikrát ale již došlo k posunu termínu otevření trati.

K zastavení vlaků došlo jen necelý týden poté, co sabotážní útoky zastavily před zahájením olympijských her vlaky v Paříži a okolí. Tentokrát je ale útok vyloučen, za problémy jsou čistě přírodní vlivy.

K události došlo nedaleko obce St. Florentin. Provoz je přerušen mezi Paříží a Lyonem a mezi Paříží a Dijonem na vysokorychlostní trati i na klasické trati.

Následky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCFNásledky bouře Yvonne na vysokorychlostní trati Paříž - Lyon. Foto: SNCF
Tagy LGV Sud Est pád stromu do dráhy sncf TGV
9 komentářů