Drážní opravny mají nového šéfa, dosavadní hasí problémy handlingu letiště

Oprava Regionovy z produkce Pars nova v DPOV. Foto: DPOVOprava Regionovy z produkce Pars nova v DPOV. Foto: DPOV

Nový šéf DPOV v minulosti ve skupině ČD Cargo již působil.

České dráhy jako jediný akcionář vyměnily předsedu představenstva největší opravárenské firmy kolejových vozidel v Česku. Do čela DPOV dnes jmenovaly Tomáše Honomichla. Ten v minulosti ve skupině České dráhy již působil.

K výměně vedení dochází pár dnů poté, co Letiště Praha oznámilo angažmá Jiřího Jarkovského do vedení Czech Airlines Handling po krizi s odbavováním zavazadel. Jarkovský končí v DPOV k 31. 7., Honomichl nastupuje od čtvrtka.

Zemětřesení ve vedení Czech Airlines Handling. Kvůli krizi s kufry míří do čela staronový manažer

Tomáš Honomichl působil už dříve ve skupině České dráhy, například v ČD Cargo rozjížděl některé přepravy směrem na východ. Aktuálně podle obchodního rejstříku působí jako majitel poradenské firmy Scario. Jiří Jarkovský odchází z funkce k 31. červenci 2024. Podle životopisu na stránkách firmy je absolventem Právnické fakulty UK v Praze a programu MBA Rochester Institute of Technology v New Yorku.

Tomáš Honomichl. Foto: Scario.eu

DPOV, a. s., která je členem Skupiny ČD, je jedním z největších opravců železničních kolejových vozidel v ČR. Specializuje se na provádění periodických oprav a modernizací v segmentu osobních vozů, elektrických lokomotiv a jednotek, motorových vozů a jednotek a speciálních hnacích vozidel.

Tagy České dráhy DPOV Tomáš Honomichl
Žádné komentáře