V dalším kraji začaly jezdit RegioFoxy. Jezdí po trati Plzeň – Žihle

Zahájení provozu jednotek 847 pro provoz v Plzeňském kraji. Foto: České dráhyZahájení provozu jednotek 847 pro provoz v Plzeňském kraji. Foto: České dráhy

Do prosince dorazí do Plzeňského kraje celkem 10 jednotek.

Plzeňský kraj se stal dalším regionem, kde České dráhy začaly nasazovat motorové jednotky RegioFox od polského výrobce PESA Bydgoszcz. První tři dnes začaly jezdit na osobních vlacích Plzeň – Žihle. Postupně zamíří do plzeňského depa deset těchto jednotek.

Moderní jednotky nabídnou vyšší komfort, spolehlivost a ekologičtější provoz, což výrazně zlepší kvalitu regionální dopravy v západních Čechách,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

Pro Plzeňský kraj jde o jedny z posledních výkonů, na kterých ještě nejezdí moderní vlaky odpovídající 21. století. „V Plzeňském kraji se dlouhodobě věnujeme budování systému kvalitní veřejné dopravy, kterou je třeba zajišťovat vozidly, která odpovídají potřebám 21. století. Jsem tomu velmi rád, že na základě smlouvy mezi dopravcem a Plzeňským krajem můžeme dnes mezi modrou flotilu nových autobusů a modrých kvalitních vlaků přivítat další přírůstek, kterým jsou nové moderní jednotky RegioFox v jednotném grafickém nátěru Plzeňského kraje,“ uvádí hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

Po dodání dalších jednotek budou jezdit RegioFoxy kromě linky P4 Plzeň – Žihle také na lince P21 v úseku Rokycany – Příkosice. „Od nového jízdního řádu v polovině prosince se cestující Liškami svezou i na vlacích mezi Plzní a Bezdružicemi, Plzní a Radnicemi a také na spojích mezi Klatovy a Železnou Rudou,“ dodal Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek pro osobní dopravu Českých drah. Následující měsíce budou také ve znamení zácviku provozního a servisního personálu na nových regionálních jednotkách. České dráhy už převzaly celkem 26 z 106 objednaných jednotek řady 847.

„Provoz veřejné dopravy dnes v Plzeňském kraji zajišťuje 317 modrých autobusů, 24 elektrických vlaků RegioPanter dopravců ČD a ARRIVA vlaky, 9 motorových jednotek RegioShark dopravce ČD a 8 modrých nízkopodlažních motorových jednotek Regio-Shuttle RS1 dopravce GW Train Regio. Příchod 10 nových RegioFoxů je tak dalším krokem ke zvýšení kvality cestování vlaky v Plzeňském kraji,“ doplnil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Zahájení provozu jednotek 847 pro provoz v Plzeňském kraji. Foto: České dráhyZahájení provozu jednotek 847 pro provoz v Plzeňském kraji. Foto: České dráhyZahájení provozu jednotek 847 pro provoz v Plzeňském kraji. Foto: České dráhy
Tagy 847 České dráhy linka P4 Plzeň - Žihle Pesa Bydgoszcz Plzeňský kraj RegioFox
31 komentářů