Obrazem: V Budějovicích otestovali nasvícení opravené nádražní budovy

Testování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/Metrostav

Rekonstrukce novorenesanční památky z roku 1908 trvala téměř čtyři roky a vyšla na miliardu korun.

Nádražní budova v Českých Budějovicích, která v posledních letech prošla generální rekonstrukcí, se bude svou obnovenou krásou chlubit i v noci. Nasvícení zajistí téměř dvě stovky světel, která se v uplynulých dnech testovala. Informovala o tom společnost Metrostav.

„Na objektu je 190 světel. Zprovozněna budou pravděpodobně v polovině srpna, a to v závislosti na rozhodnutí Správy železnic,“ uvedl mluvčí Metrostavu Radim Mana.

Testování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavVchod do odjezdové haly nádraží České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBudějovické nádraží, odjezdová hala po rekonstrukci. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBudějovické nádraží, odjezdová hala s pokladnami (nejen) ČD. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/MetrostavTestování venkovního nasvícení nádraží v Českých Budějovicích. Autor: Martin Stašek/Metrostav

Rekonstrukci novorenesanční památky z roku 1908 provedly stavební firmy Metrostav, Edikt a Avers. Začala v červnu 2020 a oficiálně skončila letos v únoru. Dokončovací práce a „zabydlování“ budovy stále běží. Oprava vyšla na miliardu korun. Šlo o první celkovou rekonstrukci budovy, dosud se dělaly pouze dílčí úpravy či opravy.

Tagy metrostav nádraží České Budějovice
15 komentářů