Vstupenka na fotbal poslouží jako jízdenka na plzeňskou MHD

Plzeňská Doosan Arena. Zdroj: FC Viktoria PlzeňPlzeňská Doosan Arena. Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Cílem města je, aby MHD jezdilo co nejvíce lidí, a ulehčilo tak provozu v Plzni.

V Plzni se bude možné na fotbalové zápasy domácí Viktorie dopravit MHD zdarma. Postačí k tomu vstupenka či permanentka. K bezplatné přepravě budou lístky platit tři hodiny před utkáním a hodinu po něm. Klub o tom informoval ve spolupráci s dopravcem Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP).

„Jde o další vylepšení fanouškovského komfortu, který by měl výrazně usnadnit cestu na zápasy a zároveň ulehčit i dopravní situaci v okolí stadionu i celé Plzni,“ uvedl šéf klubu Adolf Šádek.

Akce platí na všechny domácí zápasy FC Viktoria Plzeň v letošní sezóně, a to v soutěžích Chance liga, MOL Cup a na utkáních evropských pohárů. Využít lze pravidelné linky MHD v Plzni a okolí – zónu 001 Plzeň a vnější zóny ve vozech PMDP.

„Naším cílem je, aby městskou hromadnou dopravou jezdilo co nejvíce lidí, a ulehčili jsme tak provozu v Plzni. Proto jsem rád, že se nám podařilo rozšířit službu i pro fotbalové fanoušky. Jedná se o směr, ve kterém chceme v Plzni pokračovat,“ doplnil náměstek primátora Plzně pro dopravu a životní prostředí Aleš Tolar.

Prokázat se bude nutné vstupenkou na dané utkání v tištěné či elektronické podobě. Vyfocený lístek uznán nebude. Platí rovněž Permanentka 2024/2025 ve fyzické podobě či nahraná v aplikaci FC Viktoria Plzeň. Uznávána bude i VIP vstupenka 2024/2025.

Se vstupenkou bezplatně MHD i v Hradci

Bezplatnou dopravu na ligová utkání zajistil svým fanouškům stejně jako vloni i fotbalový Hradec Králové. Tuto formu přepravy na jednotlivé zápasy využila v předcházející sezóně podle klubu řada příznivců.

Fanoušci mohou v Hradci cestovat zcela zdarma dvě hodiny před úvodním výkopem a hodinu po závěrečném hvizdu. Stejně jako v Plzni jim k tomu stačí platná permanentka či vstupenka.

Tagy jízdenky Plzeň Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Viktoria Plzeň
7 komentářů