Oprava Špindlerova mostu přes Labe v Roudnici může začít, kraj vybral zhotovitele

Most Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem. Foto: Jacquesverlaeken / Wikimedia CommonsMost Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem. Foto: Jacquesverlaeken / Wikimedia Commons

Vítěz soutěže má na opravu 39 týdnů.

Sdružení firem Metrostav TBR a FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby vyhrálo veřejnou zakázku na rekonstrukci mostu Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem.  Most je ve špatném stavu.

Vítězství sdružení vyplývá z údajů na profilu zadavatele a v registru smluv. Oprava vyjde na 98,8 milionů korun bez DPH. Vítěz soutěže nenabídl v soutěži nejnižší cenu, ta ale nebyla jediným kritériem

Do soutěže dorazily čtyři nabídky. Levnější bylo sdružení Viamont Servis s Vodohospodářskými stavbami Teplice (90 milionů korun). Vítěz ale porazil levnější firmu díky patnáctiprocentní váze doby stavby a čtvrtinové váze odborných zkušeností stavbyvedoucího v hodnocení. Podle smlouvy má vítěz na rekonstrukci 39 týdnů od předání staveniště.

Most je na silnici II/240, která je v majetku Ústeckého kraje. Ten již v červnu pořádal o dotaci z programu IROP, která by mohla pokrýt 85 % nákladů.

Silniční ocelový nýtovaný most byl postaven v roce 1910. „Je v současné době v nevyhovujícím stavu, ocelové prvky nosné konstrukce a části spodní stavby degradovala zatékající vodou, izolační systém a dilatační zařízení neplní svou funkci, zatížitelnost mostu nevyhovuje požadavkům na převedení dopravy na silnici II. třídy,“ popsal Ústecký kraj v zadávací dokumentaci. Most překonává Labe i železniční koridor, součástí zakázky je i oprava dalšího mostu přes inundační rameno řeky Labe.

Tagy Firesta-Fišer II/240 Metrostav TBR Roudnice nad Labem Špindlerův most Ústecký kraj
3 komentáře