Obrazem: Trať na Václavském náměstí je rozkopaná, tramvají však už lze dojet do Jindřišské

Dočasné obratiště a zastávka v Jindřišské ulici. Foto: DPP - Dominika BrabcováDočasné obratiště a zastávka v Jindřišské ulici. Foto: DPP - Dominika Brabcová

Ve směru od Žižkova jezdí do provizorní zastávky tramvajová linka 35.

Střed Václavského náměstí má už provizorní tramvajové spojení z obou stran. V úterý se po dvou týdnech vrátily tramvaje do Jindřišské ulice. Přejezd přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou se rekonstruuje a připravují se zde výhybky pro návrat tramvají pod Národní muzeum.

Zatímco do Vodičkovy ulice začaly obousměrné tramvaje linky 39 ze směru od Smíchova zajíždět hned po vyhlášení výluky 29. června, Jindřišská si musela do poloviny července počkat kvůli opravě kolektoru.

Nyní však už k Václavskému náměstí ve směru od Žižkova jezdí tramvajová linka 35. Provizorní zastávka s kolejovým přejezdem pro tramvaje je umístěna před budovou hlavní pošty.

Do Vodičkovy nejezdily tramvaje, chyběly obousměrné vozy. Jinde přitom byly zbytečně, namítají cestující

Tramvaje tak nyní nejezdí pouze v úseku mezi Palackého ulicí a poštou. Dopravní podnik uvádí, že obtíže s nedostatkem obousměrných tramvají z minulého týdne jsou vyřešeny a vhodných vozů má dost. Jde o modernizovaný, ale přesto již zastaralý typ KT8D5 z ČKD.

Do střední části náměstí se tramvaje vrátí letos 30. září.

Práce na návratu tramvají do horní části Václavského náměstí začaly už i za sochou sv. Václava.

Dočasné obratiště a zastávka v Jindřišské ulici. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce modernizaci Václavského náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce modernizaci Václavského náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika BrabcováPráce na opravě tramvajové trati na Václavském náměstí. Foto: DPP - Dominika Brabcová
Tagy dpp
Žádné komentáře